Kuka olen?

Olen Katriina Rauanmaa, 40-vuotias neljän lapsen äiti Etelä-Nummelasta, Vihdistä. Asun maaseudun ja metsien ympäröimänä. Olen kotoisin maaseudulta Varsinais-Suomesta. Matkani on kulkenut Suomen suurimpien kaupunkien Tampereen, Espoon ja Helsingin kautta Vihtiin, takaisin maaseudulle. 

Kiinnostukseni yhteiskunnallisiin asioihin on syttynyt lapsuuden kodissani, jossa yhteiskunnallisista ilmiöistä on keskusteltu aktiivisesti. Tämä kiinnostus vei opiskelemaan yliopistoon pääaineena sosiaalityö, sivuaineina johtaminen, hallintotiede, valtio-oppi ja sosiaalipsykologia. Nykyään työskentelen erikoissairaanhoidossa nuorisopsykiatrialla, edeltäen lastenpsykiatrialla ja lisäksi toimin sivutoimisena yrittäjänä. 

Olen työssäni nähnyt nuorten pahoinvoinnista ja mielenterveysongelmista aiheutuvat seuraukset yhteiskunnalle: Suomalaisten työkyvyttömyyseläkkeistä 51,5 % on mielenterveysperusteisia ja puolet mielenterveyden häiriöistä alkaa jo ennen 15. ikävuotta.

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen ohella harrastan opiskelua, puutarhatöitä ja uimista sekä käyn kuntosalilla. Asuminen maaseudulla on itselleni merkityksellinen asia. Rakastan luonnon kauneutta ja rauhaa. Se, että voin antaa mieleni levätä, katsella ikkunasta rauhoittavia kallioita ja puita sekä astua suoraan takapihalta vehreään metsään ovat asioita, joita arvostan elinympäristössäni eniten. Olen erittäin kiitollinen siitä, että saan asua kunnassa, joka tarjoaa upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen sekä asukkailleen monipuolisia elämisen mahdollisuuksia asua kylissä ja opiskella kyläkouluissa. Pidetään kiinni tästä ympäristön monimuotoisuudesta jatkossakin.  

Koulutus:

* Yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM), sosiaalityöntekijä. Pääaine sosiaalityö, sivuaineet sosiaalipsykologia, valtio-oppi, hallintotiede ja johtaminen

* Kognitiivinen lyhytterapeutti

* Neuropsykiatrinen valmentaja

* Tunnetaito-ohjaaja

* Perhearviointimenetelmä: perheen voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmä

* Käynnissä: voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus, psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot sekä valmentava mentori -koulutus


Luottamustehtävät:

* Vihdin Keskustan 2. varavaltuutettu

* Sivistyslautakunnan jäsen 2021-25

* Vihdin Keskustan kuntayhdistyksen hallituksen jäsen 2022