Kuka olen?

Olen Katriina Rauanmaa, 40-vuotias neljän lapsen äiti Etelä-Nummelasta, Vihdistä. Olen kotoisin maaseudulta Varsinais-Suomesta. Matkani on kulkenut Suomen suurimpien kaupunkien Tampereen, Espoon ja Helsingin kautta Vihtiin, takaisin maaseudulle. 

Kiinnostukseni yhteiskunnallisiin asioihin on syttynyt lapsuudenkodissani, jossa yhteiskunnallisista ilmiöistä on keskusteltu aktiivisesti. Tämä kiinnostus vei opiskelemaan yliopistoon pääaineena sosiaalityö, sivuaineina johtaminen, hallintotiede, valtio-oppi ja sosiaalipsykologia. Nykyään työskentelen erikoissairaanhoidossa nuorisopsykiatrialla, edeltäen lastenpsykiatrialla ja lisäksi toimin sivutoimisena yrittäjänä. 

Olen työssäni nähnyt pahoinvoinnista ja mielenterveysongelmista aiheutuvat seuraukset yhteiskunnalle: Suomalaisten työkyvyttömyyseläkkeistä 51,5 % on mielenterveysperusteisia ja puolet mielenterveyden häiriöistä alkaa jo ennen 15. ikävuotta.

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen ohella harrastan opiskelua, puutarhatöitä ja uimista sekä käyn kuntosalilla. Asuminen maaseudulla on itselleni merkityksellinen asia: Rakastan luonnon kauneutta ja rauhaa. Se, että voin antaa mieleni levätä, katsella ikkunasta rauhoittavia kallioita ja puita sekä astua suoraan takapihalta vehreään metsään ovat asioita, joita arvostan elinympäristössäni eniten. Olen kiitollinen siitä, että saan asua kunnassa, joka tarjoaa upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen sekä asukkailleen monipuolisia elämisen mahdollisuuksia asua turvallisesti sekä kylissä, taajamissa kuin taajamien ulkopuolella. - Pidetään kiinni tästä ympäristön monimuotoisuudesta jatkossakin.  

Koulutus:

* Yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM), sosiaalityöntekijä. Pääaine sosiaalityö, sivuaineet sosiaalipsykologia, valtio-oppi, hallintotiede ja johtaminen

* Kognitiivinen lyhytterapeutti

* Neuropsykiatrinen valmentaja

* Tunnetaito-ohjaaja

* Perhearviointimenetelmä: perheen voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmä

* Valmentava mentori

* Käynnissä: voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus ja psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 


Luottamustehtävät:

* Vihdin kunnan varavaltuutettu 2021-25, sivistyslautakunnan jäsen 2021-25

*Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen varavaltuutettu 2022-25, tulevaisuus ja kehittämislautakunnan varajäsen 2022-25

* Vihdin Keskustan kuntayhdistyksen hallituksen jäsen 2022