Kohtaamisia torilla

08.06.2021

Viime lauantaina 5.6. pääsimme viimein kohtaamaan ihmisiä torille, kun koronaan liittyviä tapaamissuosituksia ja -rajoituksia hieman purettiin. Keskustan väki oli aktiivisesti torilla jo klo 9.30 alkaen. Itse saavuin paikalle vasta myöhemmin juuri operoidun polveni takia. Ihmisiä oli aktiivisesti torilla liikkeellä huomioiden se, että kyseessä oli koulujen päättymislauantai ja ylioppilasjuhlien viikonloppu. Tässä kohtaa haluan toivottaa onnittelut uusille ylioppilaille. Korona on aiheuttanut poikkeuksellisen opiskeluvuoden, josta on seurannut myös monenlaisia lieveilmiöitä, jotka näkyvät myös työssäni nuorisopsykiatrian poliklinikalla. Jokaisella lapsella ja nuorella on siten erityinen syy saada nauttia kesälomastaan ja toivottavasti myös kavereidensa seurasta.

Oli erittäin mukavaa kohdata torilla oman puolueen väkeä, muiden puoluiden ehdokkaita sekä kuntalaisia. Myös kuntavaaliehdokkailla on ollut varsin poikkeuksellinen kevät markkinoida omaa osaamistaan mahdollisena tulevana kuntapäättäjänä. Vaalien siirtäminen aiheutti monelle ehdokkaalle, myös itselleni, haasteita kevään aikatauluttamisessa. Tulevana viikonloppuna talven ja kevään kampanjointi päättyy meillä uusilla ehdokkailla. Toistamiseen ehdolla olleet ovat itseään kampanjoineet ja tehneet tutuiksi jo usean vuoden ajan. Toivottavasti äänestäjät tekevät viisaita päätöksiä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen oli käymässä torilla lauantaina ja vaihdoimme ajatuksia nuorista poliittisina toimijoina. On tärkeää, että nuoret kokisivat hyödylliseksi vaikuttaa asioihin poliittisessa päätöksenteossa ja löytää väylän tähän toimintaan. Tätä nuorten osallisuutta meidän tulee puolueessamme ehdottomasti tukea ja vahvistaa.

Tänään on viimeinen päivä ennakkoäänestää kuntavaaleissa. Nyt jos koskaan äänioikeuden käyttäminen on tärkeää haastavan yhteiskunnallisen tilanteen takia.