Tästä kuntavaalikampanjani alkaa

31.01.2021

Tämä on se päivä, jolloin aloitan vaalikampanjointini kevään 2021 kuntavaaleissa keskustan ehdokkaana. Olen asettunut ehdolle puolustaakseni lasten ja nuorten oikeuksia kunnan päätöksenteossa. Te kuntalaiset olette merkittävänä tekijänä siinä, tulenko valituksi tulevana keväänä kunnanvaltuutetuksi ja saanko tilaisuuden päästä ajamaan kunnan päätöksenteossa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Minulla on nyt hieman yli kolme kuukautta aikaa vakuuttaa teidät äänestäjät siitä, että olen oikea henkilö ajamaan asiaani teidän lasten, nuorten ja perheidenne hyväksi.

Olen jo varhaisaikuisuudesta lähtien ajatellut jonain päivänä lähteä ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Olen neljän lapsen äiti, jonka elämä on melko hektistä. Tämä on ollut se syy, jonka takia olen odottanut parempaa hetkeä ehdokkuudelleni. Viime loppukesänä kävin tuolloin 12-vuotiaan tyttäreni kanssa keskustelun aiheesta. Hän kysyi minulta: "Äiti, menethän keväällä ehdolle kuntavaaleihin?" Totesin hänelle, ettei minulla ole valitettavasti aikaa siihen. Hän jatkoi: "Mutta me kaikki lapset ja nuoret tarvitsemme sinua." Tyttäreni on itsekin poliittisesti valveutunut. Edellisisten EU-vaalien jälkeisenä aamuna herättäessäni hänet kouluun ja kertoessani Suomen jääkiekkojoukkueen voittaneen MM-kultaa, hän vastasi: "Kiva juttu, mutta kuinka äänestettiin eurovaaleissa?"

Kuntavaaliteemani ovat lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin tukeminen, menestyvän yritystoiminnan kehittäminen sekä hyvän ja tuottavan kasvustrategian luominen kunnan väestönkasvun lisäämiseksi. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että rakennamme Vihdissä uusilla ratkaisuilla turvallista arkea, hyvinvointia sekä kestävän elinympäristön nykyisille ja tuleville sukupolvillemme.

Yllä oleva kuva on pihaltamme. Halusin aloittaa tällä kuvalla blogini, koska mielestäni kuva luo tunnetta ja ajatusta toivosta. Meillä on toivoa paremmasta huomisesta ja paremmasta tulevaisuudesta. Toivoa siitä, että pystymme luomaan parempaa hyvinvointia ja kestävämpää yhteiskuntaa lapsillemme. Toivo on tärkeä voimavara tällä hetkellä, kun käymme taistelua koronavirusta vastaan. Ei menetetä toivoamme paremmasta.

Moni minut tunteva tietää, kuinka sinnikäs ja peräänantamaton olen. Tämän tietää myös tyttäreni, joka minua pyysi asettumaan kuntavaaliehdokkaaksi. Päätöksen keskustan kuntavaaliehdokkuudesta tein tammikuussa. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin tähän, koska tiesin, että kunnassa etsitään jälleen leikkaamiskohteita perusopetuksesta. Koronan aiheuttama ajankohtainen tilanne on nyt hetki, jolloin kouluista ei saa leikata enää yhtään mitään. Päinvastoin, kouluihin on investoitava myös mielenterveyden osaamista. Koen, että kuntaa on alettava johtamaan tiedolla ja sen aika on juuri nyt.

Toivon, että laittaisit alta löytyvän facebook-sivuni seurantaan, jonne lisään aina tuoreimman päivityksen tästä blogistani. Näin pääset seuraamaan mietteitäni kuntavaaliteemoistani ja siitä, miten tulisin ajamaan näitä vaaliteemojani kunnanvaltuutettuna. Lupaan yrittää ja tehdä parhaani. Näin teen aina kaikessa mihin ryhdyn.